”Gătiți cu dragoste, gătiți simplu, gătiți înțelept!” Chef Antonio Passarelli

A fost odată un băiat care visa să devină un mare bucătar…

Așa ar putea începe povestea lui Antonio, un puști de 11 ani care gătea pentru toată familia.

Normal, spaghete cu sos de roșii, dar și escalop cu vin Marsalla.

Și-a început ucenicia la 16 ani în bucătăria lui Pippo Todini unde a lucrat aproximativ 3 ani de zile.

După peripluri prin bucătăriile altor restaurante italiene Antonio Passarelli ia o pauză și începe o viață cu multe călătorii și experiențe care îi permite să viziteze 20 de națiuni: de la Cuba la Thailanda, de la Kenia la Togo, de la Spania la Seychelles, de la Republica Dominicană la… România.

Antonio Passarelli a venit în România în urmă cu 30 de ani. Inițial, era decis să rămână doar șase luni, dar nu a mai plecat de aici.

Astăzi, Chef Antonio Passarelli va coordona juriul de specialiști care va premia cel mai gustos fel de mâncare realizat la Step Chef Atipic, primul concurs de gătit pentru persoanele cu deficiențe de vedere și locomotorii din România.

 Iubirea pentru bucătărie și pasiunea pentru gătit este moștenire de familie pentru Chef Michael Passarelli.

De-a lungul timpului a avut ocazia, ca în bucătăriile lumii să aibă alături Chefi atipici care i-au demonstrat că nu există ”nu se poate!”.

Își dorește să schimbe și în România atitudini și mentalități, și să descopere în cadrul concursului Step Chef Atipic primul concurs de gătit dedicat în exclusivitate persoanelor cu dizabilități locomotorii și de vedere din țara noastră, oameni speciali care au pasiunea gătitului.

De ce jurat în cadrul Step Chef Atipic?

Când tatăl meu mi-a propus colaborarea, mi sa părut o idee incredibil de frumoasă … atât .. nu cred că mai am nevoie să explic ceva …

Care este ingredientul tău preferat?

Am mai multe … depinde cu ce trebuie să îl combin …

Sfatul pentru concurenți?

Să fie o găteală așa cum ar găti ei pentru cel mai bun prieten …

Chiar dacă misiunea acestui concurs de gătit este creșterea calității vieții persoanelor cu dezabilități și oferirea șanselor egale în societate, eu văd această inițiativă ca un loc pentru visătorii care se încăpăținează să își depășească limitele, pentru a-și îndeplini cele mai nebunești (din perspectiva societății) vise.

Acești visători ne dau o lecție importantă tuturor – nu contează cine ești, nu contează prin ce greutăți treci, viața este plină de experiențe pe care merită să le trăiești din plin, iar visele se pot îndeplini, chiar dacă acestea par imposibile.

Andrei Popa și-a urmat mereu pasiunea pentru vinul românesc și chemarea de gurmand entuziast. Astfel, el a acumulat o experiență de 10 ani în ospitalitate în roluri de manager de hotel, restaurant și Somelier.

El este fondatorul Dor De Vin – abonament lunar la vinuri exclusiv românești.

Skip to content